Behandelingsmethoden

Verschillende behandelwijzen

Natuurlijke geneeswijzen

Natuurgeneeskundige therapeuten passen verschillende behandelwijzen toe om het zelf-genezend vermogen van het lichaam te stimuleren en herstellen. Hiervoor worden natuurlijke middelen ingezet, zoals kruiden, voedingsadvies, acupunctuur, homeopathie, massage, heilmagnetisme, en meer.
Bij een natuurlijke therapie wordt er niet alleen breed naar uw klacht gekeken, maar ook naar de wisselwerking tussen lichaam en geest, en naar de interactie met uw omgeving. Natuurgeneeskunde gaat er namelijk vanuit dat een mens ziek kan worden als lichaam, geest en sociaal functioneren niet in evenwicht zijn. Daarom zijn veel natuurlijke behandelmethoden gericht op het herstellen van deze balans.

Behandelmethoden in het kort

Natuurgeneeskunde: werkt met natuurlijke toepassingen als warmte, leem, hydrotherapie en ademtherapie, eventueel in combinatie met fytotherapie, massages, Bachbloesemtherapie en voedingsadvies.kPNI: Werken volgens kPNI houdt in dat uw totale gezondheid en welzijn in kaart worden gebracht. Alle aspecten die van invloed kunnen zijn op gezondheid en welzijn worden besproken. Hieruit ontstaat een overzicht van uw ‘levensfilm‘. Vanuit deze levensfilm en eventuele klachten of symptomen kunnen werkingsmechanismen in kaart worden gebracht. Werkingsmechanismen die gestoord worden door onder andere miscommunicatie tussen genen, epigenen en systemen, zoals het endocrinologisch systeem en het immuunsysteem.

Fytotherapie: Fytotherapie is een behandelmethode uit zowel de westerse natuurlijke geneeswijze als de oosters natuurlijke geneeswijze. Fytotherapie maakt gebruik van de heilzame stoffen uit planten en kruiden om ziekten te behandelen, en wordt vaak toegepast binnen een natuurgeneeskundige behandeling.

Homeopathie: hierbij worden natuurlijke middelen ingezet die hetzelfde effect geven als de klacht. Op die manier wordt het lichaam sterker aangespoord om de klacht zelf te genezen.

Acupunctuur: verstoringen in de energiebalans worden hersteld door fijne naalden in acupunctuurpunten op het lichaam te plaatsen.

Shiatsu: door bepaalde punten op de energiebanen van het lichaam te masseren, worden de bijbehorende organen behandeld, evenals de dichtbij gelegen zenuw- en bloedbanen.
Magnetiseren: door middel van handoplegging draagt de behandelaar energie over op de patiënt, waardoor de verstoorde energieverdeling wordt hersteld.

Filmpjes gemaakt door Frank Kleinleugenmors, Film in beweging
Film in beweging